April 2022 – mina extra inkomster online

Hej, vänner! Det var ett tag sedan jag skrev ett blogginlägg, men jag är glad att vara tillbaka och dela med mig av mina metoder för att tjäna pengar från april månad 2022. Detta har varit en intressant månad för mig – jag har provat många olika tekniker och sett positiva resultat från vissa av dem, medan andra fortfarande behöver lite arbete. Oavsett detta ville jag dokumentera allting här så att du kan lära dig av mina framgångar och misslyckanden! På min YouTube-kanal finns mer information om tidigare månadsrapporter.

Hobbyentreprenören – passiva inkomster online under april 2022

Det har varit en hektisk månad för mig med mina ”passionsprojekt”, som vanligt. Jag är glad att kunna dela med mig av de många strategier som jag använde för att generera pengar online under april 2022. Vissa av mina initiativ fortsätter att förbättras, medan andra fortfarande kan förbättras. Oavsett detta är jag nöjd med de framsteg jag har gjort och ivrig att fortsätta denna resa inom den närmaste framtiden!

Det är dags att presentera en uppdaterad månatlig statusrapport om utvecklingen av mitt projekt för att tjäna extra pengar vid sidan av vanlig anställning, med särskilt fokus på internetinkomster från olika projekt som jag driver, t.ex. webbtjänster, bloggar och webbplatser.

Jag kommer att gå igenom vad som finns i min månadsrapport på min YouTube-kanal och inkludera extra information här. Ur sökoptimeringssynpunkt är det ofta bra att komplettera dina YouTube-videor med text om dem och inkludera dem i en blogg.

Jag har ännu inte diskuterat mina personliga och företagens investeringar på börsen i mina månatliga YouTube-rapporter (eller här på webbplatsen). Så snart jag har haft möjlighet att göra det kommer jag att inkludera det i både mina månatliga YouTube-rapporter och mina månatliga blogginlägg. Alternativt kommer jag att släppa separata filmer och artiklar om mina olika investeringar – detta är ett andra steg för att uppnå WIFE-status.

En kort beskrivning av mina onlineprojekt och tillgångar

Jag har under en lång tid publicerat och drivit flera internettjänster, webbplatser och bloggar för att generera pengar på nätet. Denna samling webbplatser kallar jag min min webbportfölj, ungefär som en aktieportfölj. Med andra ord, en ”väska” med olika tillgångar som ska ge en avkastning år efter år. Det är en vanlig missuppfattning att uttrycket ”passiv inkomst” innebär att du kan tjäna pengar utan att anstränga dig. Istället föredrar jag att kalla dessa typer av inkomster för ”passionerade inkomster”.

Webbportföljen - mina webbtjänster, bloggar och innehav online som används för att tjäna extra pengar online
Webbportföljen – mina webbtjänster, bloggar och innehav online som används för att tjäna extra pengar online

Min portfölj består av cirka 140 olika små och specialiserade nischade tjänster/webbplatser, som alla har mitt unika CMS som värd. De flesta av dem, såsom Google AdSense och Ezoic, genererar intäkter genom att visa reklam.

Den andra, mindre delen av portföljen innehåller cirka 16 ”affiliate bloggar”, som helt enkelt är shoppingguider som ger jämförande shoppinganalyser för en rad varor och tjänster inom många olika sektorer.

Många av dessa köpguider är dock inriktade på den svenska marknaden. Vissa har ändrats för att tillgodose den danska publiken, finska kunder och norska besökare.

Sedan 2005 har jag arbetat med sökmotoroptimering och skapandet av ovanliga tjänster och webbplatser. I början av 2015 började jag satsa och tjäna pengar mer ”på riktigt”. Några månader senare skadades jag dock av något som tvingade mig att stänga många av Googles söksajter och säga upp affiliate- och reklamkonton.

Jag var tvungen att börja om i slutet av 2015 och början av 2016, och varje år har jag sedan dess återskapa mina inkomster online och kunnat förbättra mina inkomster ännu mer.

Min s.k. ”WIFE-status” har varit så bra att den har varit över 100 % under större delen av december 2021, hela februari 2022 och en stor del av mars. Tyvärr sjönk den under 100% under mars månad och har inte helt återhämtat sig ännu.

Passiva inkomster online april 2022 – en bra månad

Sammantaget var de kombinerade intäkterna från affiliatelänkar och Display Ads (Google AdSense och Ezoic) i april betydande. Vi ökade våra intäkter med 4,8 % i april 2022 jämfört med april 2021, jämfört med samma månad förra året. Det är det bra att kunna jämföra innevarande års intäkter med tidigare års intäkter så att man kan se att trenden inte alltid är nedåtgående samt att man får belöning från nerlagt arbete.

Sammanfattning av företagandet online under april 2022
Sammanfattning av företagandet online under april 2022

Under ytterligare en månad har Google AdSense och annonseringssajter för displayannonsering varit de främsta i fråga om pengar som genererats.

Under 2021-12-06 erhölls 100 procent WIFE-status, enligt ett års tidigare prestationer. Under hela februari bibehölls 100 procent WIFE-status, baserat på ett års tidigare intäkter. +100 procent WIFE bibehölls fram till slutet av mars och försvann sedan. Detta efter en större uppdatering av de värden som WIFE måttet grundra sig på. T.ex. fasta kostnader i hobbyverksamheten samt hur mycket pengar jag tjänar i mitt Konsult AB – här har min timtaxa nyligen höjts.

Jakten på att nå 100% WIFE fortsätter....
Jakten på att nå 100% WIFE fortsätter….

På grund av detta ligger jag idag på strax 100% WIFE, men trenden pekar på att jag ska kunna passera 100% inom några veckor.

Sammanfattning av inkomster från tjäna pengar online april 2022

Nedan följer en sammanställning över det ekonomiska resultatet för mina olika sätt att tjäna pengar online, under april 2022.

 • Display Ads (Ezoic, AdSense): 117,906 SEK
 • Affiliate inkomster, hemsidor: 9,508 SEK
 • Annat (PR, YouTube/Twitter etc): 2,185 SEK
 • Total inkomst: 129,599 SEK
 • Fasta kostnader/dag: 387(!) SEK
 • Fasta kostnader Januari: 11,610 SEK
 • Inköp/investeringar: 12,500* SEK
 • Summa kostnader: 24,110 SEK
 • Överskott april, innan skatt: 105,489 SEK
 • Efter skatt (till utdelning & börsinvest under 2023): 83,758 SEK 

*) Ögonfransgecko – reptilprojektet

Mina passiva inkomster online på nätet april 2022
Mina passiva inkomster online på nätet april 2022

Detta innebär att hobbyföretaget har cirka 83 758 kronor kvar att investera i företaget eller betala ut till mig som privatperson efter att ha tagit hänsyn till fasta kostnader, investeringar och bolagsskatt. Målet är att samla den maximala vinsten (efter maximal utdelning från AB till mig privat) inom Hobby AB i en kapitalförsäkring som inom ca 5 år ska kunna ge en årlig avkastning på ca 190 000 kronor. Detta motsvarar en maximal schablonutdelning, även känt som utdelning enligt förenklingsregeln.

April 2022 retrospektive

April 2022 retrospektive - vad hände i hobbyföretaget under april?
April 2022 retrospektive – vad hände i hobbyföretaget under april?
 • IT konsulting på heltid, systemutveckling .NET / C#
 • Två barn med födelsedagar
 • minst 4 separata kalas…
 • Lite (om ngn) tid för webbprojekt
 • Skriva artiklar mha AI till Clone Wars sajter
 • April inkomster väldigt passiva
 • Ny hobbyinkomst
 • besökt Malmö Tropikmässa som utställare
 • sålt ca 20 hemuppfödda reptiler, ca 10ksek
 • betalar hobbyn
 • återinvesterat i “high-end” hane

Planer för maj 2022

Planer för sidoprojekten online för att tjäna extra pengar
Planer för sidoprojekten online för att tjäna extra pengar
 • jobba heltid, som vanligt ja…
 • mer aktiv på YouTube….(ja, säkert….)
 • Fortsätta investera överskott från 2021 på börsen
 • återinvestera utdelning
 • vinst från 2021
 • nytt mål: utdelning varje möjlig dag hela året!
 • Pivoterar lite dagligen
 • Viktigast att skapa & investera lite varje dag 🙂

Summering sidoinkomster april 2022

På det hela taget var april 2022 en bra månad när det gäller inkomster från olika källor, främst på nätet. Display Ads (Ezoic och AdSense) genererade mest intäkter, medan affiliatelänkar gav minst intäkter. De totala intäkterna var dock fortfarande betydande. Mina fasta kostnader för månaden var höga, men det berodde främst på några stora investeringar jag gjorde i min reptilhobby. På det hela taget kunde jag ändå generera en god vinst för månaden. När jag ser fram emot maj planerar jag att fortsätta arbeta hårt på mitt heltidsjobb och investera eventuella överskott i min aktieportfölj. Mitt mål för maj är att fortsätta att öka mina passiva inkomstströmmar så att de så småningom kan ersätta min heltidsinkomst .

Tack för att du läser och vi ses nästa månad!

2 svar på ”April 2022 – mina extra inkomster online”

  • Tack Roger!

   Finns gott om ställen att lära sig mer, både forum, Facebook sidor samt YouTube.

   T.ex. wn.se / seo-forum.se samt YT kanaler som Income School / Miles Beckler / Authority Hacker och min egen ”Income Grinders”.

   Har inte några kurser i dagsläget men det kanske kommer. Svårt att avsätta tiden men ger gärna vägledning efter tid och förmåga. Om du är intresserad av att få coachning till timpris kanske det går att lösa. Skicka ett PM på Twitter i så fall.

   Lycka till!

Kommentarer är stängda.