Månadsrapport mars 2022 – passionerade extra inkomster online

Hej då, mars 2022! Som alltid har det varit en hektisk månad för mig med mina hobbyprojekt. Jag är glad att kunna dela med mig av de många metoder som jag använde för att generera pengar online under mars månad 2022. Vissa av mina initiativ går bättre framåt än någonsin tidigare, medan andra fortfarande har utrymme för förbättringar. Oavsett detta är jag nöjd med de framsteg jag har gjort och ser fram emot att fortsätta denna resa under de kommande månaderna!

Idag är det dags att dela med mig av en uppdaterad månatlig statusrapport om tillväxten i mitt hobbyprojekt online, med särskild tonvikt på internetinkomster från olika projekt som jag driver, såsom webbtjänster, bloggar och webbplatser.

Jag kommer att ge dig en kortfattad beskrivning av vad som ingår i min månadsrapport på min YouTube-kanal, samt ytterligare information i det här inlägget. Vissa saker är mer effektiva när de skrivs ner, och att komplettera dina YouTube-videor med text om dem och inkludera dem i en blogg är vanligtvis fördelaktigt ur sökoptimeringssynpunkt.

Mina passiva inkomster från hobbyprojekt mars 2022

Jag har ännu inte diskuterat uppföljningen av mina personliga och företagets investeringar i mina månadsrapporter på YouTube (eller här på webbplatsen). Så snart jag har haft möjlighet att göra det kommer jag att inkludera det i både mina månatliga YouTube-rapporter och mina månatliga blogginlägg. Alternativt blir det separata videos och inlägg om mina olika investeringar – detta är ett kompletterande spår för att nå 100% stabil och trygg WIFE status.

Kort om mina projekt och tillgångar online

Jag har utvecklat och lanserat ett antal internettjänster, webbplatser, hemsidor och bloggar för att tjäna pengar på nätet. Jag kallar denna samling webbplatser för min webbportfölj, ungefär som en aktieportfölj. Med andra ord, en ”påse” med olika tillgångar som i bästa fall bör ge en god avkastning över tid, om än inte helt och hållet eller helt och hållet. Det är en missuppfattning att tro att uttrycket ”passiv inkomst” innebär att du kan tjäna pengar utan att anstränga dig.

Detta är min så kallade webbportfölj, som innehåller ett antal domäner, bloggar, webbtjänster och onlineföretag som jag tjänar pengar på online.

Min portfölj består av cirka 140 olika små och specialiserade nischade tjänster/webbplatser, som alla har mitt unika CMS som värd. Majoriteten av dem, såsom Google AdSense och Ezoic, tjänar pengar genom att visa reklam.

Den andra, mindre delen av portföljen består av cirka 16 ”affiliate bloggar”, som helt enkelt är inköpsguider som ger jämförande inköpsanalyser för en mängd olika varor och tjänster inom många olika branscher.

Majoriteten av dessa leverantörer är utformade för den svenska marknaden, men några är anpassade för den danska publiken, finska kunder och norska turister.

Sedan 2005 har jag arbetat med sökmotoroptimering och utveckling av unika tjänster och webbplatser. Under första halvåret 2015 började jag på riktigt. Några månader senare drabbades jag dock av något som resulterade i att många Google Search-webbplatser stängdes samt att affiliate- och annonskonton avslutades.

Jag var tvungen att börja om i slutet av 2015 och början av 2016, och varje år har jag kunnat förbättra mina inkomster ännu mer.

Numera, drygt 6 år senare har det gått så pass bra att min s.k. ”WIFE-status” legat på över 100% under större delen av december 2021 samt under hela februari 2022 och nästan hela mars.

Passiva inkomster mars 2022 – en helt okej månad

Totalt sett var de kombinerade intäkterna från affiliatelänkar och Display Ads (Google AdSense och Ezoic) i mars betydande. Vi genererade cirka 21,5 % mer intäkter i mars 2022 jämfört med mars 2021, jämfört med samma månad förra året. Även om mars inte gav lika mycket pengar som tidigare månader förra året är det bra att kunna jämföra tidigare års intäkter med tidigare års intäkter så att man kan se att trenden inte alltid är nedåtgående.

Sammanfattning av hobbyföretagander mars 2022 – passiva inkomster online

Ännu en månad har Google AdSense och webbplatser för displayannonsering återigen dominerat våra inkomster.

Under perioden 2021-12-06 nåddes +100% WIFE status, baserat på ett års historiska inkomster. Under hela februari uppehölls +100% WIFE status, baserat på ett års historiska inkomster. Ända fram till slutet av mars höll 100% WIFE i sig för att sedan försvinna. Detta efter en större uppdatering av de värden som WIFE måttet grundra sig på. T.ex. fasta kostnader i hobbyverksamheten samt hur mycket pengar jag tjänar i mitt Konsult AB – här har min taxtaxa nyligen höjts.

Tappat bort mina 100% WIFE, tillfälligt hoppas jag…

På grund av detta ligger jag idag strax 100%, men trenden pekar på att jag ska kunna passera 100% inom någon vecka.

Sammanfattning av inkomster, utgifter och inkomstöverskott på Internet under hela mars 2022

Nedan följer en sammanställning över det ekonomiska resultatet för mina olika sätta att tjäna pengar online, under mars 2022.

 • Display Ads (Ezoic, AdSense): 117,973 SEK
 • Affiliate inkomster, hemsidor: 9,148 SEK
 • Annat (PR, YouTube/Twitter etc): 2,885 SEK
 • Total inkomst: 130,006 SEK
 • Fasta kostnader/dag: 387(!) SEK
 • Fasta kostnader Januari: 11,997 SEK
 • Inköp/investeringar: 0 SEK
 • Summa kostnader: 11,997 SEK

Överskott februari, innan skatt: 118,009 SEK

Efter skatt (till utdelning & börsinvest under 2023): 93,699 SEK 

Inkomster online mars 2022, samt utgifter och vinst/överskott

Efter att ha tagit hänsyn till fasta kostnader, investeringar och bolagsskatt återstår cirka 93 000 kronor som hobbyföretaget kan investera i företaget eller betala ut till mig som privatperson. Planen, i enlighet med WIFE 2.0 milstolpen, är att aggregera ihop maximalt överskott (efter maximal utdelning från AB till mig privat) inom Hobby AB i en Kapitalförsäkring som inom cirka 5 år ska kunna generera en årlig avkastning på cirka 190,000 SEK, vilket motsvarar en maximal schablonutdelning, även känt som utdelning enligt förenklingsregeln.

Mars 2022 retro

Mars 2022 retro
 • IT konsulting på heltid, systemutveckling .NET / C#
 • ja, samma visa varje månad
 • #5årsplanen #wife
 • Fortsatt utveckla / bygga “Clone Wars” sajter med hybridsajt upplägget
 • migrera gamla PHP lösningen till plugins i WordPress
 • Investerat smått var/varannan dag på börsen
 • både privat & inom företagen
 • Uppdaterat WIFE datan…Lost My WIFE…

Planer för april 2022

Planer för april 2022
 • jobba heltid, som vanligt ja…
 • mer aktiv på YouTube….(ja, säkert….)
 • Fortsätta investera överskott från 2021
 • Bygga nya clone wars sajter/tjänster
 • Jobba 50/50 med Affiliate sajter/Adsense kloner
 • Pivoterar lite dagligen
 • Viktigast att skapa & investera lite varje dag 🙂

Summering

I det här blogginlägget sammanfattade jag resultaten av min hobbyverksamhet i mars 2022. Jag hoppas att du hittade något användbart i det. Tack för att du tog dig tid att titta på min webbplats och jag hoppas att vi ses snart igen. Du kan också skicka ett meddelande till mig på Twitter, lämna en kommentar här på bloggen eller YouTube-kanalen eller prenumerera på min YouTube-kanal.

Ha en riktigt grym dag nu!