Månadsrapport februari 2022 – passionerade extra inkomster online

Hej då, februari 2022! Det har varit en hektisk månad för mig med mina hobbyerprojekt, som det alltid är. Jag är glad att kunna berätta om de många metoder jag använde för att generera pengar online i februari. Vissa av mina initiativ går bättre framåt än någonsin tidigare, medan andra fortfarande har utrymme för förbättringar. Oavsett detta är jag nöjd med de framsteg jag har gjort och ser fram emot att fortsätta denna resa under de kommande månaderna!

Idag är det dags att dela med mig av en uppdaterad månatlig statusrapport om tillväxten i mitt hobbyprojekt online, med särskild tonvikt på internetinkomster från olika projekt som jag driver, såsom webbtjänster, bloggar och webbplatser.

Jag kommer att ge dig en kortfattad beskrivning av vad som ingår i min månadsrapport på min YouTube-kanal, samt ytterligare information i det här inlägget. Vissa saker är mer effektiva när de skrivs ner, och att komplettera dina YouTube-videor med text om dem och inkludera dem i en blogg är vanligtvis fördelaktigt ur sökoptimeringssynpunkt.

Mina passiva inkomster från hobbyprojekt februari 2022

Jag har ännu inte diskuterat uppföljningen av mina personliga och företagets investeringar i mina månadsrapporter på YouTube (eller här på webbplatsen). Så snart jag har haft möjlighet att göra det kommer jag att inkludera det i både mina månatliga YouTube-rapporter och mina månatliga blogginlägg. Alternativt blir det separata videos och inlägg om mina olika investeringar – detta är ett kompletterande spår för att nå 100% stabil och trygg WIFE status.

Kortfattat om mina innehav och projekt online

För att generera pengar på nätet har jag skapat och skapat en rad webbtjänster, webbplatser, hemsidor och bloggar. Detta innehav kallar jag för min webbportfölj, att jämföra med en aktie- och fondportfölj. Med andra ord en ”väska” med olika tillgångar som helst ska ge en hygglig avkastning över tid och om möjligt helt eller ganska passivt. Det är en myt att tro att begreppet ”passiv inkomst” avser en verksamhet där du tjänar pengar utan att arbeta.

Det här är min webbportfölj, som innehåller ett antal domäner, bloggar, webbtjänster och onlineföretag som jag tjänar pengar på online.
Det här är min webbportfölj, som innehåller ett antal domäner, bloggar, webbtjänster och onlineföretag som jag tjänar pengar på online.

Min portfölj innehåller cirka 140 olika små och svåra nischade tjänster/webbplatser, som alla är byggda på mitt unika CMS (ett i PHP och ett i .NET). De flesta tjänar pengar på nätet genom att visa annonser, till exempel Google AdSense och Ezoic.

Den andra, mindre delen av portföljen består av cirka 16 ”affiliate bloggar”, som i huvudsak är grundläggande shoppingguider som ger jämförande köpbedömningar för en mängd olika varor och tjänster inom många olika sektorer.

Majoriteten av dessa tjänster är inriktade på den svenska marknaden, men några få är anpassade till den danska publiken, finska konsumenter och norska besökare.

Sedan 2005 har jag arbetat med sökmotoroptimering och skapandet av specialiserade tjänster och webbplatser. Jag började på riktigt i början av 2015. Några månader senare drabbades jag dock av något som ledde till att flera Google Search-webbplatser stängdes och att affiliate- och annonskonton drogs in.

Jag var tvungen att börja om i slutet av 2015/början av 2016 och varje år har jag kunnat nå ännu högre inkomster.

Nu, dryga 6 år senare har det gått så pass bra att min s.k. ”WIFE-status” legat på över 100% under större delen av december 2021 samt under hela februari 2022.

Februari 2022 – en okej månad med passiva inkomster

Sammanfattning av hobbyföretagander februari 2022 - passiva inkomster online
Sammanfattning av hobbyföretagander februari 2022 – passiva inkomster online

Totalt sett var den kombinerade inkomsten från affiliatelänkar och Display Ads (Google AdSense och Ezoic) ganska betydande. I februari 2022 genererade vi cirka 11 % mer intäkter än i februari 2021, jämfört med samma månad förra året. Även om februari inte gav lika mycket pengar som tidigare månader förra året är det bra att kunna jämföra tidigare års inkomster med tidigare års inkomster för att se att trenden inte alltid är nedåtgående.

Detta är ännu en månad då Google AdSense och webbplatser med displayannonsering stod för merparten av våra intäkter.

Under perioden 2021-12-06 nåddes +100% WIFE status, baserat på ett års historiska inkomster. Under hela februari uppehölls +100% WIFE status, baserat på ett års historiska inkomster. Fortfarande idag, den 14:e mars 2022, ligger hobbyinkomsterna på en stabilt 100 procentig WIFE-status, men någon procents marginal. Dock ser vi att WIFE statusen baserat på 3 månaders historik sjunkit under 100%, till cirka 80%, detta då december, januari och februari oftast genererar lägre inkomster.

Sammanfattning inkomster, utgifter och överskott av inkomsterna på nätet, februari 2022

Inkomster online februari 2022, samt utgifter och vinst/överskott
Inkomster online februari 2022, samt utgifter och vinst/överskott

Nedan följer en sammanställning över det ekonomiska resultatet för mina olika sätta att tjäna pengar online, under februari 2022.

 • Display Ads (Ezoic, AdSense): 87,766 SEK
 • Affiliate inkomster, hemsidor: 8,226 SEK
 • Annat (PR, YouTube/Twitter etc): 2,446 SEK
 • Total inkomst: 98,439 SEK
 • Fasta kostnader/dag: 378 SEK
 • Fasta kostnader Januari: 10,587 SEK
 • Inköp/investeringar: 0 SEK
 • Summa kostnader: 10,587 SEK
 • Överskott februari, innan skatt: 87,852 SEK
 • Efter skatt (till utdelning & börsinvest under 2023): 69,403 SEK 

Det återstår ungefär 69,000 kronor för hobbyföretaget att investera i verksamheten och/eller betala ut till mig som privatperson efter avdrag för fasta kostnader, investeringar och bolagsskatt. Planen, i enlighet med WIFE 2.0 milstolpen, är att aggregera ihop maximalt överskott (efter maximal utdelning från AB till mig privat) inom Hobby AB i en Kapitalförsäkring som inom cirka 5 år ska kunna generera en årlig avkastning på cirka 190,000 SEK, vilket motsvarar en maximal schablonutdelning, även känt som utdelning enligt förenklingsregeln.

Februari 2022 retro

Februari 2022 retro
Februari 2022 retro
 • Galet avslut på februari map Rysslands invasion
 • Hoppas på snabbt avslut
 • Donerat hela inkomsten från 24:e februari – UNICEF
 • IT konsulting på heltid, systemutveckling .NET / C#
 • Provar nya metoder för att få Clone Wars sajter godkända för AdSense
 • Årsbokslut & utdelningar i ABn
 • Planer för investeringar privat och inom företag
 • Stökig börs! Snart all-in redan…

Planer för mars 2022

Planer för mars 2022
Planer för mars 2022
 • jobba heltid
 • mer aktiv på YouTube….(ja, säkert….)
 • Hitta väg framåt för “Clone Wars sajter”
 • Hybridlösning med WordPress front på gång
 • Jobba 50/50 med Affiliate sajter/Adsense kloner
 • Arbeta med investeringar
 • Hobby KF
 • Konsult KF
 • Privat ISK/KF
 • separata videos om det?

Summering

I det här blogginlägget sammanfattade jag resultaten av min hobbyverksamhet i februari 2022. Jag hoppas att du hittade något användbart i det. Tack för att du tog dig tid att titta på min webbplats och jag hoppas att vi ses snart igen. Du kan också skicka ett meddelande till mig på Twitter, lämna en kommentar här på bloggen eller YouTube-kanalen eller prenumerera på min YouTube-kanal.

Ha en riktigt grym dag nu!

[TOC]

Lämna en kommentar