Månadsrapport januari 2022 – hur jag tjänar extra pengar online

Hej, januari 2022! Som alltid har det varit en hektisk månad för mig med min hobbyverksamhet. Jag är glad att kunna dela med mig av alla de olika sätt som jag lyckades tjäna pengar online den här månaden. Vissa av mina projekt går bättre än någonsin, medan andra fortfarande behöver lite arbete. Oavsett detta är jag nöjd med de framsteg jag har gjort och ser fram emot att fortsätta denna resa under de kommande månaderna!

Idag har då återigen blivit dags för att publicera en ny månadsrapport över utvecklingen (och invecklingen…) inom mitt hobbyföretagande, främst med fokus på inkomster online från olika projekt jag driver, som olika webbtjänster, bloggar och hemsidor.

Jag ger dig i detta inlägg en snabb genomgång av vad som tas upp i min månadsrapport på min YouTube-kanal, samt lite extra material. Vissa saker är bättre i skriftlig form, och att komplettera dina YouTube-videor med text om dem och inkludera dem i en blogg är i allmänhet bra ur ett sökoptimeringsperspektiv.

Det här är en månadsrapport för Januari 2022 i ett hobbyföretag som behandlar affiliatemarknadsföring, bloggar, Google AdSense och andra intressanta ämnen.

Så här långt har jag i mina månadsrapporter på YouTube kanalen (eller här på hemsidan) inte tagit Hittills har jag inte inkluderat uppföljningen av mina investeringar, både privat och i mina företag, i mina månadsrapporter på YouTube-kanalen (eller här på webbplatsen). Jag kommer att inkludera den i mina månadsrapporter, både på YouTube och här på bloggen, så snart jag har haft möjlighet att göra det.

Kort om mina innehav och projekt online

Jag behövde utveckla och bygga upp en rad olika tjänster, webbplatser och bloggar för att kunna tjäna mer pengar på nätet. Detta innehav kallar jag för min webbportfölj, att jämföra med en aktie- och fondportfölj. Alltså en ”väska” med olika typer av innehav som helst ska ge bra avkastning med tiden, gärna så passivt som möjligt. Det är dock en illusion att tro att uttrycket ”passiv inkomst” avser en verksamhet där man tjänar pengar utan att arbeta.

Webbportföljen med olika domäner, bloggar, webbtjänster och hemsidor som jag tjänar pengar online med.
Webbportföljen med olika domäner, bloggar, webbtjänster och hemsidor som jag tjänar pengar online med.

Som bilden visar ovan så består mitt innehav av cirka 140 olika små och hårt nischade tjänster/hemsidor vilka använder sig av mitt egenutvecklade CMS (en version i PHP och en i .NET). Dessa tjänar extra pengar online främst genom s.k. ”display ads”, som t.ex. Google AdSense och Ezoic.

Den andra, något mindre men gradvis ökande delen av portföljen består av cirka 16 så kallade ”affiliate bloggar”, som i huvudsak är enklare inköpsguider som ger jämförande köprecensioner för en mängd varor och tjänster inom många olika sektorer.

De flesta av dessa tjänster är inriktade på den svenska marknaden, men några är avsedda för den danska publiken, Finland och Norge.

Sedan 2005 har jag arbetat med sökmotoroptimering och utvecklat olika nischade tjänster och webbplatser. Jag kom igång på riktigt i början av 2015. Men bara några månader senare drabbades jag av något och fick en hel del Google Search-webbplatser nedlagda samt flera affiliate/annons-konton nedlagda.

Jag var tvungen att börja om från slutet av 2015/början av 2016 och år efter år har jag kunnat återvända och nu nå nya höjder.

Nu, dryga 6 år senare har det gått så pass bra att min s.k. ”WIFE-status” legat på över 100% under större delen av december 2021 samt under hela januari 2022.

Januari 2022 – en duglig månad med passiva inkomster

Kommentarer om mina inkomster på nätet januari 2022
Kommentarer om mina inkomster på nätet januari 2022

Totalt sett uppgick summan av intäkterna från affiliatelänkar och Display Ads (Google AdSense och Ezoic) tillsammans till ett bra belopp. Om vi jämför med samma månad förra året slog vi januari 2021 en marginal av cirka 10%. Det är bra att kunna jämföra tidigare års intäkter för att se att trenden inte alltid är nedåtgående, även om januari inte tjänade lika mycket pengar som tidigare månader föregående år.

Inkomsterna från Google AdSense och de webbplatser som använder displayannonsering räddade månaden.

Under perioden 2021-12-06 nåddes +100% WIFE status, baserat på ett års historiska inkomster. Under hela januari uppehölls +100% WIFE status, baserat på ett års historiska inkomster. Fortfarande idag, den 10:e februari 2022, ligger hobbyinkomsterna på en stabilt 100 procentig WIFE-status, men någon procents marginal. Dock ser vi att WIFE statusen baserat på 3 månaders historik sjunkit under 100%, detta då december och januari oftast genererar lägre inkomster.

Sammanfattning inkomster, utgifter och överskott av inkomsterna på nätet, januari 2022

Nedan följer en sammanställning över det ekonomiska resultatet för mina olika sätta att tjäna pengar online, under januari 2022.

Inkomster online januari 2022 - tjäna pengar på blogg, hemsida och webbtjänster
Inkomster online januari 2022 – tjäna pengar på blogg, hemsida och webbtjänster
 • Display Ads (Ezoic, AdSense): 85,489 SEK
 • Affiliate inkomster, hemsidor: 13,878 SEK
 • Annat (PR, YouTube/Twitter etc): 4,285 SEK

Total extra inkomst online: 103,652 SEK

 • Fasta kostnader/dag: 378 SEK
 • Fasta kostnader Januari: 11,718 SEK
 • Inköp/investeringar: 0 SEK

Summa kostnader: 11,718 SEK

 • Överskott januari, innan skatt: 91,934 SEK

Efter skatt (till utdelning & börsinvest under 2023): 72,995 SEK

Efter avdrag för fasta kostnader, investeringar och bolagsskatt återstår cirka 73 000 kronor för hobbyföretaget att investera i företaget och/eller betala mig som privatperson. Planen, i enlighet med WIFE 2.0 milstolpen, är att aggregera ihop maximalt överskott (efter maximal utdelning från AB till mig privat) inom Hobby AB i en Kapitalförsäkring som inom cirka 5 år ska kunna generera en årlig avkastning på cirka 190,000 SEK, vilket motsvarar en maximal schablonutdelning, även känt som utdelning enligt förenklingsregeln.

Januari retro

 • IT konsulting på heltid, systemutveckling .NET / C#
 • Clone wars // Affiliate → 50/50
  • svårt att få AdSense godkänt
  • provar nya strategier
  • nya affiliate artiklar
 • Runstreak, valt att avsluta självmant
 • Bokföra sista från 2021
 • Arbetat mer med AI för skapa artiklar
 • Lite hobbyarbete
 • Inkomsterna rullar på helt okej ändå…
 • Investeringsstrategier och WIFE 2.0
 • WIFE 1.0
  • när överskott/vinst i Hobbyverksamheten är lika eller mer än omsättningen i Konsult AB, sett till ett års historiska inkomster och fasta kostnader
  • uppnåddes första gången 11:e november 2021
  • stabilt sedan 6:e december
 • WIFE 2.0
  • WIFE 1.0 kvarstår, och
  • när Kapitalförsäkringen i Hobby AB årligen avkastar minst det belopp som kan delas ut mha förenklingsregeln (ca 190,000 / år)
  • Kapital i KF som krävs: ca 4-5 MSEK
  • Konsult AB kan då “ta över” hobbyverksamheten och jag kan “arbeta fritt” med samma ekonomiska förutsättningar (full lön, två utdelningar och investera i bolagen)
  • Gissar kunna avsätta 700-900 KSEK per år

Planer för februari 2022

Företagande- och online projekt planer för februari 2022
Företagande- och online projekt planer för februari 2022
 • jobba heltid
 • mer aktiv på YouTube….(ja, säkert….)
 • Hitta väg framåt för “Clone Wars sajter”
 • Jobba 50/50 med Affiliate sajter/Adsense kloner
 • Årsbokslut Hobby AB / Konsult AB
 • Utdelningar
 • Arbeta med investeringar
  • Hobby KF
  • Konsult KF
  • Privat ISK/KF
  • separata videos om det?

Summering

Det här var en snabb genomgång av min hobbyverksamhets resultat i januari 2022, och jag hoppas att du hittade något av värde. Tack för att du tog dig tid att besöka min webbplats, och jag hoppas att vi ses snart igen. Du kan också kontakta mig på Twitter, lämna en kommentar här på bloggen eller YouTube-kanalen eller prenumerera på min YouTube-kanal.

Ha en grym dag nu!

Lämna en kommentar